Geen tijd voor een lange cruise?

 

De grachten van Amsterdam zijn wereldberoemd en al meer van vier eeuwen oud. Op het water kun je de hoofdstad zien vanuit een ander perspectief. Je kunt een boot huren Amsterdam voor een leuk dagje uit met het gezin.

 

De grachtengordel in Amsterdam is zo uniek dat de UNESCO in 2010 de grachten op de werelderfgoedlijst plaatste. Het huren van een boot om zelf door Amsterdam te varen is dan ook een kans die je niet moet laten liggen. Amsterdam heeft 165 grachten met een totale lengte van circa. Honderd kilometer. Waarvan vele te bevaren zijn. Je kunt lekker in de boot ontspannen en de stad bekijken zonder al die drukte om je heen op terrasjes.

Rondvaart of boot huren

Een rondvaartboot is natuurlijk een optie. Maar het is veel leuker en praktischer om een boot te huren. Vaak nog veel goedkoper dan een rondvaartboot ook. Zo heb je vrije keus om langs de Herengracht, Prinsengracht, de Oude Schans en de Singel te varen. Het is bijna alsof je een film bekijkt wanneer Amsterdam aan je voorbij gaat.

Eigen tempo bepalen


Het leukste van een boot huren in Amsterdam is dat je zelf de kapitein bent. Je hoeft je niet te haasten naar je volgende bestemming. En daarbovenop kun je zelf eten en drinken meenemen om te genieten op het water.

Geen vaarbewijs

Wanneer je een boot huurt zonder vaarbewijs maak je je wellicht een beetje zorgen. Bij aankomst wordt er echter een demonstratie gegeven over de boot. Zo krijg je het snel onder de knie en kun je op weg.


Deze plekken mag je niet missen wanneer je een sloep huurt Amsterdam

  • Wanneer je vaart richting de Beulingsloot kun je huizen van dichtbij bewonderen. Ze staan namelijk direct aan het water. Het is een van de oudste, maar ook kortste grachten van Amsterdam.
  • Op de hoek van de Keizersgracht en Leliegracht kun je een art-nouveau pand vinden: Astoria. Daar zijn er niet veel van in Nederland.
  • Wil je toch een terrasje pakken, dan kun je aanmeren middenin de Jordaan. Vlakbij Brouwersgracht, aan de Egelantiersgracht kun je namelijk Café ‘t Smalle bezoeken. Er is wel een grote kans dat het bomvol is, dus aanmeren is niet altijd een mogelijkheid.

 

Post Author: ifonhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *